Voor een lange tijd op reis? Hier moet je rekening mee houden

Reizen

Je hebt besloten om voor een lange tijd op reis te gaan. Voor een paar weken, maanden of zelfs een jaar. Misschien heb je nog niet genoeg geld hiervoor en ben je van plan om op locatie werk te zoeken. Wij hebben een aantal tips samengesteld waarmee jij rekening moet houden als je lang op reis gaat.

Voorbereiding

Voorbereiding is het halve werk. Al helemaal als je lang op reis gaat. Er zijn een aantal zaken wat je op orde moet hebben. Een goede laptop kopen, de juiste inentingen krijgen, de juiste visa aanvragen en nog veel meer. Bepaal eerst waar je reis naar toe gaat. Kijk vervolgens met welke type vervoer je gaat reizen. Kijk hiervoor naar vlieg- of treintickets. Het is natuurlijk ook mogelijk om met de auto te reizen. 

Wanneer je plannen hebt om naar de tropen te gaan is het handig om een afspraak te maken bij de GGD voor de nodige inentingen. Verder is het handig om een goede reisverzekering af te sluiten zodat je overal ter wereld goed verzekerd bent. Afhankelijk van de plek waar je naartoe gaat is het belangrijk om de juiste kleding aan te schaffen. Kijk goed wat er voor kleding er wordt gedragen op de plaatsen waar je naar toe gaat. Bepaal een reisbudget aan de hand van je reisplannen.

Thuissituatie

Wanneer je voor een lange tijd weg gaat is het belangrijk dat er een aantal zaken in Nederland worden geregeld. Je wilt namelijk met een goed gevoel je huis verlaten. Vraag op tijd je ontslag of een sabbatical aan. Wanneer je een zelfstandig ondernemer bent en je prima uit huis werkt is dit ideaal. Zorg er dan wel voor dat je de benodigde middelen mee neemt. 

Wanneer je een koophuis hebt is het verstandig om je woning voor een bepaalde tijd te verhuren. Wanneer je dit goed doet houd je er nog wat aan over. Wanneer je er zeker van bent dat je een hele lang tijd van huis blijft moet je jezelf uitschrijven bij de gemeente. Hierdoor valt de zorgtoeslag weg maar je bent ook niet meer verplicht om een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Hiervoor bestaan er speciale reisverzekeringen voor mensen die langdurig op reis gaan. Zorg er verder voor dat alle abonnementen die je niet meer nodig zult hebben geannuleerd worden.

Maak een checklist van wat je allemaal nog moet doen. Neem hier uitgebreid de tijd voor zodat je geen zaken vergeet. Wij wensen je veel reisplezier.

Aanbevolen artikelen