5 redenen waarom jij een campervakantie moet proberen

Campervakantie

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een campervakantie. Dat is niet zonder reden. Er zitten namelijk ontzettend veel voordelen aan een campervakantie. Zo vinden mensen het heerlijk om in de vakantie veel tijd buiten door te brengen. In dit artikel geef ik vijf redenen waarom jij een campervakantie moet proberen.

1. De vrijheid

Een van de grootste voordelen van een campervakantie is de vrijheid. In tegenstelling tot een hotelvakantie ben je vrij om te gaan en staan waar je wil. Er hoeft geen rekening houden met welke restaurants er in de buurt zijn of waar je gaat overnachten. Daarnaast is de kans aanwezig dat een hotel niet voldoet aan de verwachtingen. Het is dan vaak lastig en duur om te vertrekken. Bij een campervakantie is het mogelijk om zelf te bepalen om op een camping te blijven of om te vertrekken. 

2. Benodigd budget

Over het algemeen is een campervakantie een stuk goedkoper dan een hotelvakantie. Op veel plekken in de wereld zijn de kosten voor een overnachting op een camping relatief goedkoop. Daarnaast ben je niet verplicht om elke dag uiteten te gaan en ben je zelf vrij om te bepalen wanneer en wat je gaat eten.

3. Eigen spullen meenemen

Een campervakantie is ideaal om eigen spullen mee te nemen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk om het mee te nemen. Van een fiets tot aan een eigen koffiezetapparaat. Doordat het mogelijk is om eigen spullen mee te nemen, creëert dit een ‘thuis’ gevoel. Daarnaast kun je ook alle activiteiten uitvoeren waar je zin in hebt.

4. De natuur

Een groot voordeel van een campervakantie is dat je midden in de natuur leeft. In principe ben je alleen binnen om te slapen. Voor de rest van de dag ben je buiten te vinden. Dit is de perfecte mogelijkheid om eens goed van de natuur te genieten. Het is tenslotte een plek waar je niet dagelijks komt.

5. Kindvriendelijke vakantie

Een campervakantie is een enorme aanrader als er kinderen meegaan. De meeste campings zijn namelijk kindvriendelijk ingericht. Er is vaak een organisatie aanwezig die verschillende activiteiten organiseert, er is een speelpark en een grote zwembaden. Daarnaast komen er meerdere gezinnen naar een camping toe. Waardoor het erg gemakkelijk is voor kinderen om nieuwe kinderen te leren kennen om mee te spelen. 

Aanbevolen artikelen