De leukste dag uitjes voor kinderen tot 12 jaar

Dag uitjes

Er zijn ontzettend veel verschillende uitjes te bedenken. Alleen is de kans groot dat kinderen een bezoek aan het museum een stuk minder leuk vinden dan het bezoeken van een speelhal. Soms is het lastig om in te schatten of kinderen een activiteit leuk vinden. Daarnaast zijn je ideeën op een gegeven moment ook op. In dit artikel leg ik de leukste dag uitjes uit voor kinderen tot 12 jaar. 

1. Bezoek een pretpark

Een pretpark is een gegarandeerd succes voor ieder kind. Er zijn allerlei activiteiten die leuk zijn voor jong en oud. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de leeftijd. De bekende pretparken zoals Walibi en Efteling hebben voornamelijk attracties die leuk zijn voor oudere kinderen. Voor kinderen tot 12 jaar zijn familiepark Drievliet en Linnaeushof goede alternatieven. Voor elke leeftijdscategorie zijn hier activiteiten voor. Ideaal om je kinderen een leuke dag te bezorgen.

2. Zwemmen

De meeste kinderen vinden het heerlijk om in de zomer te gaan zwemmen. In Nederland zijn er ontzettend veel zwemaccommodaties. In de zomer zijn de waterparken van Slagharen en waterspeelpark Splesj goede opties. In deze parken zijn meerdere glijbanen voor jong en oud. Sommige glijbanen hebben zelf special effects, geluid en 3D animatie. Deze zwemplekken zijn alleen open in de zomer. Wil je graag in de winter zwemmen met de kinderen? Dan is het zwemparadijs Tikibad van Duinrell een goede optie. Dit is een van de grootste indoor glijbanenpark in de Benelux. Er zijn meer dan 15 verschillende glijbanen voor alle leeftijdscategorieën. 

3. De apenheul

De meeste kinderen zijn helemaal gek van dieren. De apenheul is een park waarin apen vrij rondlopen. Ze lopen in bomen, langs je of hangen opeens aan je schouder. Naast het bezoeken van apen is er ook nog een afgelegen gebied waar kinderen kunnen klimmen en spelen. Er staat onder andere een speeltuin en een klimpark in. 

4. Madurodam

Het bezoeken van Madurodam is een leuke manier om kinderen bij te leren over de geschiedenis. Het is mogelijk om een familie rondwandeling te boeken. Hierin krijg je onder andere de Nederlandse kenmerken uit de geschiedenis in het klein te zien, maar er zijn ook allerlei attracties. Zoals een van de een attracties van een dakota vliegtuig en Nieuw Amsterdam. Dit is een familie attractie waarin je teruggaat in de tijd en nieuw Amsterdam herbeleeft uit de 17de eeuw. 

Aanbevolen artikelen