Hoe richt je een babykamer in?

babykamer

Een zwangerschap is soms heel zwaar zijn. Gelukkig brengt het ook leuke zaken met zich mee. Eén van die zaken is het inrichten van de babykamer. Ondanks dat dit erg leuk is om te doen, is dit een zeer serieuze taak. De kamer moet namelijk niet alleen leuk en schattig zijn, maar ook praktisch en veilig. Doe inspiratie op voordat je gaat beginnen. Bekijk verschillende platformen zoals Instagram en Pinterest om de mooiste voorbeelden te zien. Pas je inspiratie toe op de babykamer en je kan beginnen. In dit artikel geven wij je nog wat extra tips die je kan gebruiken om een babykamer in te richten.

Straal rust uit

Voordat je al je creativiteit loslaat met opvallende kleuren en dure accessoires, moet je weten dat baby’s vooral een rustige omgeving nodig hebben. Zorg er voor dat de slaapplek van je baby niet in het zonlicht komt te staan. Naast dat dit storend is voor de baby, is het ook niet goed voor de gezondheid. Zonlicht is namelijk schadelijk voor de huis van de baby. Gebruik daarom een nachtlampje in de kamer als je in de kamer moet zijn. Gebruik lichte en zachte kleuren voor de muren. Hoe rustgevender de omgeving is voor de baby, hoe makkelijk hij/zij tot rust komt. Hang ook niet te veel accessoires op. De baby raakt hierdoor afgeleid. Enkele accessoires is voldoende om de aandacht van de baby te trekken als hij/zij wakker is. 

Zorg voor een veilige omgeving

Het belangrijkste van de babykamer is dat deze vooral veilig is voor de baby. Er komt veel kijken bij het veilig maken van de kamer. Zorg dat de temperatuur tussen de 16 en 18 graden ligt en dat de kamer constant geventileerd wordt. Plaats dus een thermometer in de kamer om dit goed te kunnen controleren. Zorg dat de muren ruim voor de bevalling worden geverfd zodat de dampen niet meer aanwezig zijn als de baby er is. Dit is slecht voor de gezondheid. Behang de kamer niet. De lijm van het behang is giftig en dus gevaarlijk als de baby aan de muur gaat pulken. Let er verder ook op dat de slaapplek van de baby uit de zon staat en buiten bereik van loshangende accessoires. 

Richt het praktisch in

De laatste tip die we je mee willen geven is om de kamer praktisch in te richten. Zorg ervoor dat er voldoende loopruimte is om de baby veilig te verplaatsen. Houdt dus voldoende ruimte tussen meubels en leg geen onnodig tapijt naar waar je over kan struikelen. Plaats zonodig de kledingkast van de baby in een andere kamer zodat er voldoende ruimte is om de baby te verschonen en verzorgen. 

Aanbevolen artikelen