De leukste vakantiebestemmingen in eigen land

Vakantie in eigen land

De leukste periode van het jaar is natuurlijk het moment dat we weer lekker op vakantie kunnen gaan. Soms is het niet mogelijk om een verre reis te maken naar een warm land, geen probleem! In ons eigen landje zijn er genoeg bestemmingen die voldoen aan een vakantiebestemming. Nederland heeft veel mooie plekken, verspreid over het hele land. Van sfeervolle steden tot prachtige landschappen. In dit artikel zetten we een paar van de leukste vakantiebestemmingen in eigen land voor jou op een rijtje.

De bollenstreek in Zuid-Holland

Er zijn maar weinig plekken op de wereld zo mooi als de welbekende bollenstreek van Nederland. Elk jaar weer komen er duizenden toeristen speciaal naar Nederland om deze prachtige verschijning te zien. Geniet naast de schitterende kleuren van de bloemen ook van de unieke bloemkunstwerken, brede zandstranden en traditionele polders. Kom volledig tot rust in de natuur en ervaar een magisch uitzicht. 

De duinen van Texel

Van de Randstad, gaan we nu helemaal naar de waddeneilanden van Nederland. De duinen van Texel moet je als Nederlander een keer gezien hebben. Het is een uniek landschap dat zelfs bestempeld is als werelderfgoed door UNESCO. Een ideaal uitstapje voor de natuurliefhebbers. Ervaar een enorme variatie aan flora en fauna terwijl je een wandeling of fietstocht maakt door het mooie landschap. Dit is met recht één van de mooiste locaties in Nederland. Het is gemakkelijk te bereiken met de boot vanaf Den Helder. Reis ongeveer 20 minuutjes met de boot en je bent er. Dit is ook nog eens een leuke ervaring in plaats van standaard met de auto of het vliegtuig te gaan.

Het prachtige Drenthe

Drenthe staat bekend als dé fietsprovincie van Nederland. Er ligt voor bijna 2.000 kilometer aan fietspaden. Zowel voor de sportievelingen als voor de liefhebbers zijn de paden ideaal. Fiets de mooiste routes terwijl u van de prachtige natuur geniet. Bekijk uiteraard ook de unieke hunebedden. Het Trechterbekervolk begroeven 5.000 jaar geleden hun doden in deze bedden. Bezoek de hunebedden voor een unieke ervaring. 

De Biesbosch in Noord-Brabant

Het lijstje is uiteraard niet compleet zonder het Nationaal Park De Biesbosch. Dit is voor de echte avonturiers. Ontdek de prachtige natuur via het water. Met een kano of rondvaartboot wordt alles net een stukje leuker. De Biesbosch is het huis van vele plant- en diersoorten, waaronder wilde paarden, bevers en vogels. Rust lekker uit in de natuur of onderneem actie met de leukste activiteiten. De Biesbosch is leuk voor alle leeftijden.

Aanbevolen artikelen