3 tips voor een perfect thuis kantoor

Thuiskantoor

Vanwege de huidige situatie m.b.t. corona moet iedereen verplicht thuiswerken. Voor sommige mensen komt dit hun werkprestaties niet ten goede. Meestal is er geen ruimte voor een goede werkplek of werken ze gewoon vanuit de woonkamer. Om de werkprestaties te verbeteren is het van belang om een thuiskantoor in te richten. Hierdoor is het mogelijk om werk en privé gescheiden te houden. In dit artikel geef ik drie tips voor een perfect thuis kantoor. 

1. De locatie

Een van de belangrijkste aspecten voor een perfect thuis kantoor is de locatie. De een werkt liever in de woonkamer en de ander heeft een aparte kamer nodig voor een betere concentratie. Alleen is het wel van belang dat er ruimte beschikbaar is. Als dit niet het geval is, probeer dan een kamer zo in te richten dat deze multifunctioneel is. Bijvoorbeeld in de middag als werkkamer en in de avond als logeerkamer. Op deze manier creëer je toch nog je eigen thuis kantoor.

2. Bureau & bureaustoel

Het is van belang dat een bureau past bij de werkzaamheden. Werk je veel met documenten? Dan raad ik een groter bureau aan voor meer ruimte. Als er voornamelijk vanaf de laptop wordt gewerkt, raad ik aan om een kleiner bureau aan te schaffen. Houdt daarnaast ook rekening met de locatie van het bureau. Het zal niet stimulerend werken als je de hele dag tegen een muur aan zit te kijken. Probeer daarom het bureau op een centrale plek neer te zetten. Een goede bureaustoel dient aangepast te kunnen worden op jouw lichaam. Hierdoor voorkom je eventuele fysieke klachten. Dit soort goede bureaustoelen heten ergonomische bureaustoelen. Een ergonomische stoel beschikt over een verstelbare rugleuning. 

3. Maak je thuiskantoor persoonlijk

Het grote voordeel van een thuiskantoor is dat je het eenvoudig naar ieders persoonlijke voorkeuren inricht. Het kan een persoonlijke ruimte worden die optimaal is ingericht voor jouw werkzaamheden. Het is niet nodig om een zakelijke en formele sfeer te creëren, maar juist de bedoeling om een persoonlijke en informele sfeer te creëren. Probeer het in te richten met meubilair dat bij jou past. Behalve een bureau en bureaustoel is het mogelijk om allerlei andere meubels te plaatsen, bijvoorbeeld een extra stoel of misschien zelfs een bank. Vergeet daarnaast ook niet de benodigde kantoor accessoires zoals een prullenbak en een printer. 

Aanbevolen artikelen