Zo laat je een goede indruk achter bij je klanten

Goede indruk klanten

Klanten zorgen voor het bestaan van je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je een goede relatie onderhoud bij je klanten. Daarom bespreken we in deze blog hoe jij een goede indruk achterlaat bij jou klanten.

Relatiegeschenken

Laat professioneel ontworpen relatiegeschenken bedrukken met het logo van het bedrijf erop. Denk hierbij aan schrijfmateriaal, grote en kleine notitieblokken etc. Dit zorgt niet alleen voor een vriendelijk gebaar maar dit is  ook een manier om je bedrijf bij de klanten in hun herinnering levendig te houden. 

Interactie

Het is belangrijk dat alle medewerkers van het bedrijf ongeacht hun functie, op een beleefde en positieve manier met de klanten om gaan. Hierbij is het belangrijk dat werknemers altijd klaar staan om hulp te bieden aan een klant wanneer dat nodig is. 

Office manager

Verder is het handig om een office manager in dienst te hebben. Een office manager is niet alleen verantwoordelijk voor de office maar ook voor de eerste indruk die een klant van een bedrijf krijgt. De office manager is het visitekaartje van het bedrijf. Hierbij is het erg belangrijk dat de office manager uitstekend communiceert en over goede sociale vaardigheden beschikt. De office manager is een soort kameleon die meerdere zaken tegelijkertijd in de gaten houdt. Een office manager is dus de eerste aanspreekpunt van het bedrijf en dus uiterst belangrijk voor een goede eerste indruk van het bedrijf. 

Hygiëne en consumptie

Wanneer een klant op bezoek komt en het een bende op kantoor is dan zal dit een nadelig effect hebben op de klant. Zorg dus altijd voor een opgeruimde omgeving en zorg dat het toilet en de keukenfaciliteiten op orde zijn. Wanneer een klant op bezoek komt is het belangrijk dat je hem of haar iets te drinken kan geven. Zorg voor een koffiemachine en een waterkoeler op kantoor, zodat de klant zichzelf kan bedienen wanneer hij of zij dit wilt. 

Een mooie omgeving

Zorg voor een inspirerende omgeving. Wanneer een klant binnenkomt in een saaie en stoffige ruimte zal dit niet gelijk een goede en blijvende indruk achter laten. Zorg voor kleuren die passen bij de branding van het bedrijf. 

Kleding

Zorg er verder voor dat je er zelf altijd netjes en verzorgd uit ziet. Stel hierbij ook een kledingvoorschrift op binnen het bedrijf. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat medewerkers in trainingspakken op de werkvloer verschijnen. Dit zorgt voor een lakse uitstraling. 

Zorg verder voor genoeg planten op kantoor. Dit geeft niet alleen meer sfeer op kantoor maar ook voor een gezondere omgeving voor het personeel. 

Aanbevolen artikelen