7 tips voor de ideale badkamer

glazen douchedeur

Is het tijd voor een nieuwe badkamer? Dan waan je jezelf waarschijnlijk in een zee vol mogelijkheden. Daarom hebben wij van lifestyle lama 7 tips samengesteld voor de ideale badkamer.

Glas

Er is niks stijlvoller dan een glazen douchedeur. Met een glazen douchedeur zorg je voor meer licht in de badkamer wat een ruimtelijk effect geeft. Het is vaak mogelijk om een glazen douchedeur op maat te laten maken. Wanneer je erg op je privacy gesteld bent is het zelfs mogelijk om een douchedeur met privacy glas te nemen. 

Teruggeplaatste plint met verlichting

Wat we steeds vaker terug zien in badkamers zijn badkuipen met een teruggeplaatste plint. Plak een strip led verlichting onder de de rand van de plint en je creëert een ontzettend fijne vibe in je badkamer. 

Het afvoerputje

Mensen onderschatten vaak hoe belangrijk het afvoerputje is. Dat is jammer want het afvoerputje is een zeer belangrijk detail van de badkamer. Er zijn afvoerputjes beschikbaar in alle soorten en maten. Zo bestaan er zelfs afvoerputjes van glas. 

Een regendouche

Wat is er nou fijner dan een regendouche. Een heerlijke regendouche gecombineerd met een losse handdouche is wat iedereen nodig heeft. Verder bestaan er ook waterval douches. Zorg wel voor een douchekop met verschillende standen. Want niet iedereen houdt van zachte druppels.

Badkamer verlichting

Sfeer in een badkamer is ontzettend belangrijk. De badkamer hoort een plek te zijn waar je even heerlijk tot rust komt en even tijd voor jezelf hebt. Daar wil je geen felle kantoorlicht bij. Mooie sfeerverlichting in de badkamer is daarom uiterst belangrijk. Het is mogelijk om te kiezen voor dimbaar licht. Zo heb je keuze of je vel licht wilt, wanneer je je haar aan het doen bent of wat zachter licht wanneer je ontspannen in bad ligt. 

Een wasbak maakt het verschil

De keuze voor een wasbak is een keuze waarbij je goed moet nadenken. De wasbak is namelijk een praktisch principe wanneer je met meerdere mensen in een huis woont. Wanneer je met z’n tweeën wilt tandenpoetsen is een brede wasbak of zelfs 2 wasbakken geen overbodige luxe. Voor een dubbele wasbak heb je minimaal een ruimte nodig van 1,20 meter. 

Opbergruimte

Om al je haarproducten, wax, scheerspullen, handdoeken etc te bewaren heb je opbergruimte nodig. Zorg daarom voor mooie badkamer lades. Wanneer je met meerdere mensen in een huis woont is het handig om twee lades naast elkaar te hebben. Dit is handig wanneer je met z’n tweeën bij de wasbak staat, zo hoef je de ander niet lastig te vallen wanneer je iets nodig hebt. 

Aanbevolen artikelen