4 feiten over hoortoestel batterijen die jij nog niet kende

weetjes over hoorbatterijen

Wat weet jij nou eigenlijk over hoortoestel batterijen? Zonder je hoorbatterijen presteer je waarschijnlijk minder goed omdat ze de energiebron zijn voor jouw gehoor. Maar er schuilt veel meer achter deze energiebommetjes dan je misschien voor ogen hebt. In dit blog bieden we je graag een aantal feitjes aan zodat je weet wat er achter het kleine hoorbatterijtje schuilt.

Hoorbatterijen kopen en inleveren

Hoortoestel batterijen aanschaffen

Gemiddeld genomen gebruikt een hoortoesteldrager 140 hoorbatterijen per jaar. Als je kiest voor hoortoestel batterijen van hoge kwaliteit verzeker je jezelf van een langere levensduur en hoef je minder vaak nieuwe aan te schaffen. Neem bijvoorbeeld de Rayovac Extra Advanced 312. Deze hoortoestel batterij is de meeste verkochte hoorbatterij in Nederland en heeft zijn populariteit te danken aan zijn stabiele en continue prestaties. Het aanschaffen van deze bruine PR41 hoortoestel batterijen betekent dus dat je minder vaak naar de winkel hoeft voor nieuwe.

Hoortoestel batterijen inleveren

Je kunt het aanschaffen van nieuwe hoortoestel batterijen slim aanpakken door voor kwaliteit te gaan. Hierdoor bespaar je kosten en hoef je minder vaak de winkel te bezoeken. Wat je overigens niet moet vergeten is het inleveren van je lege hoortoestel batterijen. We raden het af om dit in een gewone vuilcontainer te doen omdat dit schadelijk is. Lever je lege hoorbatterijen liever in bij de winkel. Winkels die hoorbatterijen verkopen hebben ook altijd een bak waar je ze netjes kunt deponeren.

Hoorbatterijen en zuurstof

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, komt een hoorbatterij altijd met een sticker. Deze sticker zorgt ervoor dat er geen zuurstof bij de hoorbatterij komt voordat je de batterij installeert in het hoortoestel. De zuurstof activeert namelijk de batterij en heeft invloed op de kwaliteit van de stroom. Zo bestaat er een ‘5 minute rule’. Dit houdt in dat je je hoorbatterij het best eerst vijf minuten bloot kunt stellen aan zuurstof alvorens je deze in het hoorapparaat stopt. Doordat je hoorbatterij vijf minuten ‘ademt’, verleng je de levensduur van de batterij tot wel 80%.

Hoortoestel batterijen onder extreme temperaturen

Wanneer jij als hoortoesteldrager bloot wordt gesteld aan extreme temperaturen heeft dit ook effect op je hoortoestel batterijen. De meeste hoorbatterijen hebben een beveiligde sluiting die ervoor zorgt dat je hoorbatterijen stabiel blijven, ook onder extreem hoge of lage temperaturen. Zonder deze sluiting zou de batterij minder lang meegaan. Dus hoe stabieler de temperatuur, hoe beter het voor de hoortoestel batterijen is.

Aanbevolen artikelen