MOOIE PLEKJES IN BOTSWANA

mooie plekken botswana

Botswana is een mooi en bijzonder land. Er zijn mooie natuurparken met een rijke dierenwereld. Elk natuurpark en natuurlijk mooi om heen te gaan, maar sommige parken zijn net iets bijzonder dan de andere. Hieronder een paar leuke en bijzondere natuurparken waar je zeker langs wilt gaan tijdens je safari Botswana

OKAVANGO MOERAS

Het eerste mooie plekje waar je langs wilt gaan tijdens je safari, is de Okavango Delta. Dit gebied bestaat uit kronkelende riviertjes met groene eilandjes die zich uitstrekken over het moerassige gebied. Op de kleine eilandjes bevinden zich verschillende dieren, zoals zebra’s, neushoorns en olifanten. Een leuke en originele manier om dit gebied te ontdekken is via een kano. Hierbij vaar je door de riviertjes en kan je kamperen op de eilandjes. 

Wel is het handig om dit met een gids te doen. Zij weten precies waar de dieren zich bevinden. Ook is er de mogelijkheid om een wandel safari te doen. Hierbij kan je in ondiep water zwemmen en zo drijf je op enkele meters afstand van krokodillen. 

NORTHERN TULI GAME RESERVE

In Tuli is er een landschap die je nergens anders in Botswana tegen zult komen. Het landschap bestaat uit heuvels van zandstenen, basaltstenen, open graslanden, groene bebossing op natte plaatsen en een netwerk van rivierbeddingen. 

Het is niet mogelijk om met je eigen auto op safari te gaan door dit park, maar je kan wel met de gids mee. 

Tijdens de safari met de gids zal je veel verschillende diersoorten tegenkomen, zoals hyena’s, luipaarden, cheeta’s, steenbokken, giraffes en nog veel meer. Daarnaast kent het gebied meer dan 350 verschillende vogelsoorten, waaronder de zwaarste vogel van Afrika. 

Naast dat er in dit park veel dieren leven, heeft het ook plaatsen met historische waarde. Er zijn namelijk rotstekeningen van de bushman die oorspronkelijk in dit gebied woonden. 

CHOBE NATIONAL PARK

Het volgende natuurpark waar je langs moet gaan is het Chobe National Park. Het bestaat uit vier verschillende ecosystemen en daardoor is het park erg divers. 

Hier beleef je de meest fantastische wildlife ervaring van je leven. Het park is natuurlijk wereldberoemd door de vele olifanten, maar er zijn nog genoeg andere dieren te zien zoals leeuwen en nijlpaarden. De kans bestaat dat je de nijlkrokodil tegenkomt, een zeer gevaarlijk dier. 

Een leuke ervaring kun je hier creëren door een safari op een boot te doen. Zo beleef je het park op een hele andere manier dan normaal. 

MAKGADIKGADI EN NXAI PANS NATIONAL PARK

Het laatste bijzondere plekje in Botswana is het Makgadikgadi en Nxai Pans National Park. Het Makgadikgadi Pan is een enorme zoutpan en is een van de grootste van de wereld. De pannen zijn uitgestrekte droge vlaktes met een zoutkorst als bovenlaag. Aan de randen hiervan groeien grassen. 

In het regenseizoen is het lastig voor de zoogdieren om hier te leven. Echter trekken in het natte seizoen grote kuddes zebra’s  over de graslanden, gevolgd door leeuwen en hyena’s. Ook zijn er na de regenval honderdduizenden flamingo’s te zien. Een erg gaaf beeld om te zien. 

Aanbevolen artikelen