De beste schoenen voor een sportieveling

Ben jij een echte sportieveling? Dan wil je dat natuurlijk een tijdje blijven doen. Natuurlijk is er stijlvol uitzien ook van belang, maar wat nog belangrijker is, is dat je schoenen goed zitten. Goed zittende schoenen geven namelijk steun aan je hele lichaam. Die steun zorgt ervoor dat je minder last hebt van pijn in je rug of andere delen van je lichaam. Een veel gehoorde klacht bij hardlopers is bijvoorbeeld een runners knee. Een van de grootste redenen voor een runners knee is slechte schoenen. Meestal komt dit doordat de schoenen de rest van het lichaam niet goed ondersteunen. Hierdoor gaan mensen letterlijk naast hun schoenen lopen waardoor er een runners knee ontstaat. Een goede manier om hier vanaf te komen is door schoenen te kopen met een breedtemaat.

Schoenen met een breedtemaat

Schoenen met een breedtemaat worden ook wel comfortschoenen genoemd. Deze schoenen zijn geschikt voor inlegzolen. Hierdoor ondersteunen de schoenen je voeten een stuk beter. Een goede manier om erachter te komen welke breedtemaat je voeten hebben is door de bal van je voet op te meten. Leg hiervoor een meetlint over de breedte van je voet. Hoe verder dit getal afwijkt van de gemiddelde 22cm, hoe breder of smaller je voet is. Heb je een zeer brede voet? Dan is de kans groot dat je schoenen altijd knellen. Heb je hele smalle voeten? Dan heb je waarschijnlijk nooit echt passende schoenen aangehad.

Merken die dit soort schoenen verkopen

Er zijn tal van merken op de markt die dit soort schoenen verkopen. Veelal zijn dit leuke Nederlandse merken die nog niet super commercieel of bekend zijn. Een paar leuke voorbeelden zijn: Durea, Gijs en Xsensible. Maar ook het toffe merk Toms schoenen verkoopt de mooiste comfortschoenen. Dit merk focust zich in de zomer op super comfortabele zomerstappers terwijl ze in de winter hele stevige winterse en gevoerde schoenen maken. Beide schoenen zijn comfortschoenen.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van jouw nieuwe paar comfortschoenen met een breedtemaat en hoop dat je een aantal mooie nieuwe schoenen kunt scoren. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat de schoenen zorgen voor minder pijn aan je voeten, want dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen.

Aanbevolen artikelen