Creëer een bar in huis

bar voor in huis

Heb jij een kamer in huis over waar je eigenlijk niks mee doet? Hoe lekker is het dan als je na een dag hard werken nog even ontspannen een drankje kunt doen. Een bar in huis is de ideale oplossing om die lege kamer toch een functie te geven. Een thuisbar is het kloppend hart van gezelligheid en ontspanning. In het weekend kun je er met jouw vrienden of vriendinnen afspreken en als je een grote beamer in de bar plaatst dan kun je die voetbalwedstrijd van vanavond op een groot scherm kijken! Maar wat moet je allemaal weten om een bar voor in huis te maken? We geven je graag wat tips voor jouw thuis bar. 

Kies een geschikte ruimte

Misschien heb je een kamer in huis over waar je niks meer mee doet. Dan kun je die kamer prima gebruiken om een bar in huis te maken. Heb je niet zo’n lege kamer over? Maar wil je wel graag een bar in huis? Denk dan goed na welke ruimte jij kunt omtoveren tot een bar. Misschien heb je wel een thuiskantoor waar je eigenlijk helemaal geen gebruik van maakt. Dan kun je deze herorganiseren tot thuisbar. 

De bar maken, laten maken of kopen

Als je eenmaal weet welke ruimte je gaat omtoveren tot bar, dan kun je gaan kijken wat voor bar jij in je huis wilt hebben. Als je een beetje handig bent kun je de bar zelf gaan maken. Teken eerst op papier uit hoe je de bar geplaatst wilt hebben, zodat je de juiste afmetingen hebt. Als je zelf geen handige vingers hebt, dan kun je hier ook een klusjesman voor inschakelen. En natuurlijk kun je ook op internet een kant en klare bar kopen.

De juiste bar accessoires

Als de bar eenmaal staat kun je gaan nadenken over de juiste bar accessoires en een handige indeling. Pak je echt goed uit met een biertap bij je bar? Dan mag een barmat bijvoorbeeld niet ontbreken. Maar denk ook goed na waar je de bierglazen, wijnglazen en andere glazen gaat opbergen. Zo kun je bijvoorbeeld een glazenrek boven je bar hangen, zodat je hier de wijnglazen aan op kunt hangen. Dit scheelt weer ruimte op jouw bar.  

Andere leuke ideeën voor een bar in huis

Zo, je hebt een bar en de bar is handig ingedeeld met de juiste accessoires. Toch is de bar nog een beetje kaal.. Je kunt een aantal barkrukken aan de bar zetten, maar ook dan mist er voor je gevoel nog wat. Wij weten het antwoord! Het gevoel van jouw favoriete stamkroeg. De ouderwetse plafondlampen waar je tegenaan kunt slaan, het dartbord of misschien heeft jouw favoriete kroeg wel een pooltafel? Als je echt een grote ruimte hebt voor jouw bar in huis, dan kun je zelf natuurlijk ook een pool- of biljart tafel neerzetten. En vergeet ook niet om boksen neer te zetten voor een gezellig achtergrondmuziekje. Je dient natuurlijk nog wel rekening te houden met jouw buren. 

Aanbevolen artikelen