Help! Wat doe ik aan naar een bruiloft?

Heb jij een uitnodiging voor een bruiloft in de brievenbus gekregen? Natuurlijk hartstikke leuk dat jouw beste vriendin, collega of zus gaat trouwen, maar jij denkt nu waarschijnlijk maar aan één ding: wat moet ik aan? We kunnen er ons wel iets bij voorstellen. Je wilt er natuurlijk niet beter uitzien dan de bruid, dus wellicht moet je geen witte jurk dragen. Maar misschien ontmoet je je toekomstige man wel op de bruiloft en dan wil je er natuurlijk op je best uitzien.

Houd je aan de dresscode

Voordat je zomaar een outfit koopt, moet je rekening houden met de dresscode van de bruiloft. Je kunt aan de trouwkaart zien of er een dresscode voor de bruiloft geldt of niet. Soms wordt er erg duidelijk aangegeven wat je aan moet trekken, dan staat er bijvoorbeeld: summer chic of black tie. Het is dan ook erg belangrijk dat je je aan deze thema’s houdt. Bij een black tie dresscode is het namelijk niet zo netjes als je in een kort panterprint-rokje op komt dagen. Zoek daarom van tevoren genoeg informatie over de bepaalde dresscode. Twijfel je toch nog? Vraag dan de bruid of bruidegom om advies, dan kan er niks verkeerd gaan. 

Overdag- of avondgast?

Gaat je zus trouwen? Dan is het vanzelfsprekend dat je de gehele trouwdag aanwezig bent. Zowel overdag bij de ceremonie als ‘s avonds bij het grote feest. Kies daarom voor een outfit die voor de hele dag geschikt is. Je mag jezelf natuurlijk best wel extra opdoffen, maar kies niet voor een jurkje met hele diepe decolleté. Zorg er ook voor dat je schouders gedurende de ceremonie bedekt zijn, neem daarom een sjaal of een jasje mee. Voor ‘s avonds zijn de regels qua kleding iets minder strikt. Draag eens een mooie cocktailjurk in een zachte kleur of kies voor een lange zwarte maxi dress. Maar onthoud: draag nooit een witte jurk naar een bruiloft.

Outfit inspiratie

Als er geen dresscode is, is het nog moeilijker om een outfit uit te kiezen voor de bruiloft. Het komt dan helemaal op jezelf aan. Wij hebben wat leuke outfit ideetjes voor je op een rijtje gezet.

  • Maxi-jurken

Met een maxi-jurk zit je op een bruiloft altijd goed. Kies voor een mooie lange jurk in een pastelkleur. Als je alleen avondgast bent, kun je kiezen voor een zwarte maxi dress met een sexy split. Een lange halterjurk geeft ook altijd een chique sfeer.

  • Bohemian jurk

Wordt de bruiloft op het strand gehouden of krijgt het een tropisch tintje? Dan kun je gerust in een bohemian outfit komen. Kies voor een korte jurk met een tropische print of juist voor een bohemian top met zachte kleuren.

Bron: https://www.jurkjes.nl/

Aanbevolen artikelen