5 redenen om voor een personal trainer te kiezen

Sporten, voor de een is het een uitlaatklep, voor de ander een verplicht nummer. Voor iedereen die graag sport en actief bezig is, is het geen probleem om motivatie te vinden voor het sporten. Toch is er een grote groep die graag wil sporten, maar van zichzelf weet dat hij of zij geen motivatie heeft. Wij geven je 5 redenen om eens te overwegen om een personal trainer in te schakelen.

1. Schema op maat

Als jij in zee gaat met een personal trainer, weet je zeker dat het sportschema dat je krijgt helemaal is aangepast op jou. Samen met je trainer bepaal jij van tevoren de doelen die jij wilt behalen. Op basis hiervan wordt een persoonlijk schema gemaakt, waar jij je vervolgens alleen aan hoeft te houden. Nooit meer dat gevoel dat je niet weet wat voor oefeningen jij moet doen om je doelen te behalen, want dit is allemaal al voor je bepaald.

2. Voorkom blessures

Een ander groot voordeel van werken met een personal trainer is dat het schema dat voor jou is samengesteld rekening houdt met de belasting van je lichaam. De kans op blessures is hierdoor vele malen lager dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Het sporten met een personal trainer is daardoor ook aan te raden voor alle blessuregevoelige of revaliderende sporters. 

3. Extra motivatie

Voor veel mensen is dit de belangrijkste reden om met een personal trainer in zee te gaan. Jouw trainer weet jou tijdens je workouts net even beter te motiveren door je aan te moedigen net even wat extra reps te doen. Je zult merken dat je hierdoor sneller progressie boekt. Wat werkt er nu motiverender dan het halen en misschien wel overstijgen van je opgestelde doelen!? 

4. Variatie

Voor de mensen die niet zo van sporten houden is het belangrijk dat je blijft afwisselen in je oefeningen. Veel herhaling zorgt er voor dat de verveling sneller toeslaat en je eerder stopt met sporten. Een personal trainer zorgt er voor dat er voldoende variatie is in de oefeningen die jij moet doen. Hierdoor blijft het trainen voor iedereen leuk en uitdagend.

 

5. Voeding

Een personal trainer is er ook om te helpen bij een voedingsschema. Afvallen (of aankomen) doe je namelijk niet alleen met sporten, maar ook door goed te eten. Veel sportscholen hebben minimaal 1 personal trainer die ook voedingsschema’s mag uitschrijven. Heeft jouw personal trainer dit niet? Geen zorgen, ook met concrete tips en behulp van een app op je telefoon kun jij zelf bijhouden hoe het zit met jouw eetgedrag. 

Aanbevolen artikelen