Waarom is crossfit zo populair?

crossfit

Crossfit is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden in de sportwereld. Door verschillende fitness en sportstromen te combineren, train je effectiever en met meer resultaat. Het combineren van meerdere disciplines daagt je mentaal en fysiek tot het uiterste waardoor je grenzen verlegd en continu je doelen behaald. Mits je de juiste motivatie en discipline hebt om door te zetten. Door het combineren van verschillende sporten zoals gewichtheffen, atletiek, gymnastiek en meer. Creëren sportscholen een training waarbij altijd wel ergens raakvlak met de sporters wordt gecreëerd. Dat in combinatie met de overweldigende resultaten wat crossfit kan brengen maakt de sport zo populair.

Crossfit tips voor iedere crossfitter

Wanneer je besluit om te gaan beginnen met crossfit raden we je aan om je goed in te lezen en voor te bereiden. Juist omdat crossfit zo intensief is brengt het ook risico met zich mee. Daarbij train jij om een doel te behalen. Dat kan zijn sterker worden of sneller, maar ook meer conditie en uithoudingsvermogen of gewoon gezonder en fitter. Elk doel verlangt een andere manier van trainen, andere oefeningen, andere intensiteit noem zo maar op. Gewoon simpelweg beginnen met crossfit is dus af te raden. Het kan zorgen voor slechte resultaten of nog erger, blessures. Hieronder geven we drie tips om goed en veilig te starten met crossfit.

Tip 1: Voor je begint met crossfit stel vast welk doel jij hebt en wat je wil bereiken met crossfit. Door van tevoren te bepalen wat je wil bereiken met trainen wordt het makkelijker om je doelen te behalen.

Tip 2: Bepaal hoe ver je van je doel afstaat. Begin jij net met sporten na jarenlang niet trainen en ongezond leven? Dan is het zeer onverstandig om gelijk aan de top te beginnen. Hoogstwaarschijnlijk hou je dit ook niet vol, waardoor je snel ongemotiveerd raakt en opgeeft. Daarbij is gelijk op de hoogste intensiteit gaan crosfitten gevaarlijk omdat de kans erg groot is op blessures.

Tip 3: Ga niet zomaar bij iedere ‘personal trainer’ crossfit lessen volgen. Tegenwoordig noemt iedereen zich al snel personal trainer of fitness en lifestyle coach. Zonder papieren of de juiste scholing beginnen zij met het trainen en geven van crossfit lessen. Zij weten niet hoe het menselijk lichaam werkt en in elkaar zit wat gevaren met zich mee brengt. Neem geen risico! Sport bij erkende en goed opgeleide instructeurs die weten wat ze doen. Ga dus naar een erkende sportschool of volg crossfit lessen bij een gezondheidscentrum. De beste gezondheidscentrums zullen bij inschrijving een complete intake en screening doen van jouw lichaam. Zodat zij precies weten tot waar je toe in staat bent en welk trainingsschema het beste bij jou past.

Crossfit leuk en gezond maar start goed voorbereid

Kortom crossfit is super leuk en ontzettend gezond om te doen. Het traint de geest en het lichaam en wanneer je in groepen traint versterkt het ook het teamverband. Zorg alleen wel dat je goed voorbereid start en traint bij erkende crossfit instructeurs.

Aanbevolen artikelen