Zo maak jij een Ibiza tuin

Ibiza tuin

Droom jij al jaren van je eigen Ibiza tuin? Tover jouw tuin om tot een echt zomerparadijs met de volgende tips. Op deze manier geniet jij heerlijk van de lange zomeravonden.

Kleuren

Wie aan Ibiza denkt, ziet witte huisjes voor zich met vrolijke tinten kleur, strandtenten met rieten bankjes, comfortabele hangmatten en veel aardetinten. Het is een stijl met een heerlijke zomerse luchtige uitstraling. Als je dit verwerkt in je tuin is het alsof jij je eigen strandtent hebt geopend in de achtertuin. Combineer het riet met jute en aardetinten, maar vergeet ook geen zomerse kleuren in huis te halen zoals mintgroen. 

Verschillende hoekjes

In een Ibiza tuin wil je lekker kunnen relaxen en van elk zonnestraaltje genieten. Dit kun je doen door verschillende hoekjes te creëren op plekken waar de zon komt gedurende dag. Maak een heerlijk hoekje met een bistro setje voor in de ochtend waar je heerlijk kunt genieten van je ontbijt. In de middag ga je lekker relaxen op de bank. En de late avonduurtjes geniet je heerlijk onderuit gezakt in een loungeset van de laatste zonnestraaltjes die op je vallen. 

Verschillende hoekjes kun je maken op verschillende manieren: door te werken met afwisselende hoogtes, een afscheiding maken met een border of door het planten van een boom. 

Plaats een pergola

Plaats een pergola en het zomergevoel komt direct naar boven. Een pergola is herkenbaar van de warme vakantiebestemmingen. Bekleed de pergola met bamboe en het is een ideale plek om in een schaduwrijk plekje te zitten. Is het wat minder weer? Dan is een pergola een uitstekende plek om heerlijk warm en beschut te zitten. 

Om je pergola een Ibiza tintje te geven, vrolijk hem op door het plaatsen van vrolijke decoratie. Zoals een spiegel, planten en verlichting.

Witte muren het ultieme Ibiza tuin gevoel

Heb jij een muur in de tuin waar je al jaren niet weet wat je er mee aan moet. Schilder hem wit voor een ultiem Spaans gevoel. Een witte muur geeft direct een zomers gevoel in de tuin. 

Heb jij nou geen muren maar enkel een schutting en wil je nou toch dat Ibiza gevoel in je tuin halen. Plaats dan een bamboe schutting tegen je huidige schutting aan. Je kunt ook zelf een leuk hoekje maken door het plaatsen van een wandscherm.

De juiste verlichting

Om tot in de late zomer uurtjes heerlijk te kunnen genieten in de Ibiza tuin is verlichting een belangrijk element. Hang lampionnen op of een lichtsnoer om de juiste sfeer te creëren. Met een rieten lamp haal jij het Ibiza gevoel in de tuin.

Finishing touch Ibiza tuin: planten!

Een tuin zonder planten is maar een kale bedoeling. Om je Ibiza tuin af te maken plaats bomen en planten. Het nadeel is veel planten en bomen die je daar tegen komt, zoals palmen en olijfbomen, gevoelig zijn voor het Nederlandse klimaat. Dit maakt het lastig om ze in de winter te beschermen tegen de vorst. Wil je nou toch dat zomerse gevoel in de winter willen vasthouden, er zijn genoeg planten die het hele jaar overleven. Zo zijn lavendel, de druivenstruik, pampasgras en bamboe geschikt, deze planten zijn winterhard.

Aanbevolen artikelen